O nama

Početna » O nama

Zaštita prirode za buduće generacije zavisi od tebe

Video
Nije mudro verovati na reč onima koji kažu da brinu o dobrobiti vaše dece. Uključi se.

Šta naša mreža želi postići ?

Postani deo Zelenog talasa
Ko veruje da su ZNANJE, SOLIDARNOST, JEDINSTVO i AKCIJA neophodni za opstanak planete, već pripada Zelenom talasu. Priroda se besomučno uništava, kao da sutra ne postoji. Čovečanstvo je došlo do tačke u kojoj samo HITNA akcija može da promeni tok koji vodi do kraha životne sredine za sva živa bića, putem zagađenja vazduha, vode, tla i uništenja biološke raznovrsnosti. 20 000 vrsta pčela specifično oprašuje određenu biljnu vrstu. Svaka od njih NEOPHODNA je za održavanje raznolikosti vrsta. Bez netaknute prirode nema stabilne klime, čiste vode, vazduha, biološke raznolikosti.

Pokreni se za opstanak planete i buduće generacije

Voda pokriva dve trećine površine Zemlje, ali slatke vode na Zemlji čini 0,002%. Šta će vaša deca piti?

Kako je GreenWave21 organizovan ?

Misija i vizija
Platformu za regionalnu saradnju „Zeleni talas“ pokrenuli smo radi jačanja solidarnosti i uticaja lokalnih inicijativa na zaštitu prirode. Verujemo da je transparentna platforma za saradnju neophod- na i da takva platforma omogućava veći nivo solidarnosti i udruživanje snaga, kao i prevazilaženje problema mešanja interesnih grupa u rad autentičnih inicijativa.

Bez netaknute prirode nema stabilne klime, čiste vode, vazduha, biološke raznolikosti.

0% Godina 1954.
2,7 milijardi stanovnika, preostala netaknuta priroda
0% Godina 1997.
5,9 milijardi stanovnika, preostala netaknuta priroda
0% Godina 2020.
7,8 milijardi stanovnika, preostala netaknuta priroda
0% Godina 2030.
?

Prijatelji mreže

Darko Ivanović

Darko Ivanović

Administrator

Darko Ivanović, IT stručnjak koji je svojim znanjem i nepresušnim etuzijazmom, pored svog izuzetno zahtevnog posla, našao vremena i volje da pomogne Zelenom talasu da nađe svoje mesto na svetskim mrežama.

Dragana Božinović

Dragana Božinović

Osnivač

Profesor komparativne književnosti, pisac, urednik. Predsednik udruženja "Licej" od 2005. godine, pisac i urednik, osnivač Muzeja odbrane reka Stare planine. Očarana lepotom prirode i svih njenih savršenih bića. Mrtva priroda ne postoji. Postoji samo život i mi u njemu...

CVK Kvadrat

CVK Kvadrat

Prijatelji sajta

Centar za vizuelne komunikacije KVADRAT je produkcijska i edukativna filmska ustanova. Vode ga Svetlana i Zoran Popović, filmski režiseri, producenti i profesori. Filmska škola Centra za vizuelne komunikacije “KVADRAT” osnovana je 1990. godine kao prva privatna filmska škola u bivšoj Jugoslaviji, a danas je jedina te vrste koja podržava praksu alternativnog obrazovanja – studenti na kraju umesto formalnih diploma dobijaju svoje sopstvene filmove kao potvrdu znanja.

Ivana I. Kostić

Ivana I. Kostić

Umetnički saradnik

Ivana I. Kostić, kao samostalni umetnik, okrenuta je pitanjima koja su od javnog značaja,
potrebi da promišlja i pomaže bližnjima, da deluje kao umetnik i kao čovek, što njeno
delo stavlja u kontekst misli antičkih teoretičara koji su filosofski sagledavali estetsko kroz istinu, dobrotu i lepotu.

Postani volonter !

Daj svoj doprinos kroz naše radionice

Prijavite se i saznajte više o tome kako možete da pomognete. Naši članovi su zemljoradnici, baštovani, umetnici, naučnici, zanatlije… Svako od nas je potreban da bismo spasili planetu za naredne generacije

Cool je biti u eko-školi Trag Biljke – Community garden

Naši članovi su zemljoradnici, baštovani, umetnici, naučnici, zanatlije… Svako od nas je potreban da bismo spasili planetu za naredne generacije.

Doniraj kroz poručivanje nekog od artikala iz prodavnice !