Заједно за боље друштво

У оквиру напора за подизањем квалитета образовања, друштво Лицеј, је покренуло широку акцију за увођење интегративне наставе у школске програме. Захваљујући досадашњим резултатима, Лицеј је добио подршку Еразмус + фондације, у оквиру програма Дискавер због које је било могуће спровести интегративну наставу путујући по Европи 21 дан.
Путовање је трајало од 30.6. до 23.7.2023. године. Централни део путовања се одвијао на Пелопонезу. Истражене су биле централне тачке античког света: Олимпија, Делфи, Атина, Епидаурус, као и бројне плаже и острва. Програм интегративне наставе, о коме је већ објављен научни рад, одвијао се у више сегмената са циљем да подигне ниво компетенција ученика у различитим областима, што је и урађено на велико задовољство свих учесника.

Више о раду Лицеја у области образовања са представљања у Библиотеци града Београда погледајте ОВДЕ.

Поред веома значајних историјских споменика и културних дешавања, екипа ТИН-а имала је прилику да свакодневно обилази најпознатије плаже Пелопонеза и оближња острва. У прилогу је видео материјал са обиласка Закинтоса. Сви снимљени и монтирани материјали су дело учесника експедиције.
Свако копирање, умножавање, преснимавање, објављивање и дистрибуирање целог или делова ове базе података и веб-сајта или чланака објављених на овом веб-сајту (укључујући документа, слике, фотографије и сл.), без обзира на разлоге за такво дело без дозволе аутора и без навођења извора, забрањено је и представља повреду ауторског права.
Посебно смо захвални Амбасади Грчке у Београду и њеној екселенцији госпођи Марији Леванте, која нас је примила са дивном добродошлицом и подржала наше планове. Како је посета Епидаурусу  и премијера Медеје Франка Касторфа била круна нашег обиласка Пелопонеза, били смо веома разочарани јер није било карата. Уз веома љубазну и хитру помоћ господина Џорџа Какоутиса, стигла нам је помоћ и карте су обезбеђене. Била је привилегија присуствовати премијери овог модерног извођења где се представа одиграва у савременом амбијенту испуњеном пластиком и борбом за воду, као снажно упозорење на посртање наше цивилизације.
Посета Атини била је посебно важна. Представници ТИН-а примљени су у Амбасаду Републике Србије где их је дочекао његова екселенција амбасадор Душан Спасојевић. Више о радној посети амбасади погледајте ОВДЕ.
Током обиласка Археолошког музеја у Атини, учесници су имали прилике да се упознају за лепотом и значајем античке културе. У прилогу погледајте делић блага које се чува у Атини као део светске баштине.

Програм је започет низом путовања по Србији и упознавањем са местима, догађајима и људима у циљу хармонизовања групе и тренинга за вештине које ће бити неопходне за дугачко путовање које предстоји. Један од првих обилазака је био посвећен упознавању аутосервиса „Љуба“ као угледном примеру које су вештине потребне за успешно вођење посла.

Посета Расаднику Топаловић и разговор са власником Миланом Топаловићем.
Посета фестивалу Руже Липолиста је још једна посета која се одвијала у Србији, пре поласка на велико путовање. Драва и Јадран, културно уметничко друштво из Звечана, као и домаћински ручак нашег домаћина Дејана били су инспирација за ТИН. Прилог о томе направили су Бојана и Виктор.

Галерија фотографија

Тим за интегративну наставу стоји на располагању свима који су заинтересовани за сарадњу у области образовања. ТИН можете контактирати на имејл timzaintegrativnunastavu@gmail.com.

Ostavi mišljenje

Vaša E-mail adresa neće biti objavljena.

Doniraj kroz poručivanje nekog od artikala iz prodavnice !