Разбила нас звечка – Тијана Совиљ

Разбила нас звечка – Тијана Совиљ

Промоција романа Разбила нас звечка аутора Тијане Совиљ

ЧЕТВРТАК, 18. МАЈ 2023. ГОДИНЕ У 19:00

Програм:
О књизи говоре гости и аутор
Игроказ у извођењу Драмске секције ТШ “Нови Београд”
Музичка пратња
Потписивање књиге
Говоре:
Вера Рајовић, доктор психологије
Маријана Шаровић, проф. енглеске књижевности
Тијана Совиљ, аутор
Драгана Божиновић, проф. компаративне књижевности
Тијана Совиљ, психолог и Човек
Тијана Совиљ (Тијана Минић, Београд, 1962) , психолог, гешталт психотерапеут, цео свој радни век посветила је људима и деци којима је у животу потребна подршка и разумевање. Из тог искуства црпи инспирацију, идеје, љубав и жељу да претварањем у писану реч, причу која која својом топлином или поруком треба да дотакне неког другог, баш оног коме то треба. Збирка „Кад досади несрећа”(1996) настала је у време њеног рада у часопису „Одговор”, који се бавио тематиком избеглиштва у последњем рату. „Вештица се покајала” (1999) је збирка аутентичних анегдота о томе како су деца доживљавала време НАТО бомбардовања и кризу која је потом уследила. „Разбила нас звечка” се не јавља случајно, готово четврт века по објављивању претходне књиге. У кризи вредности, тако опасној за генерацију која одраста, ауторка види изазов, позив да се поново јави и преточи реалност у књигу.

Пред вама је коначно књига која која претаче деценије искуства у раду с младима у врло узбудљив роман. Тајни свет емоција, порива, жеља и фантазија младих; узроке најстрашнијих родитељских страхова и начинима за њихово превазилажење, уместо у књизи савета из популарне психологије, пронађите онако како је доживљавање једино могуће – кроз Аристотелову катарзу.

Штиво које се чита у даху и преноси, литерарно интерпретирано, десетине документарних случајева из праксе. Неопходно знање и искуство за све оне који се баве младима – родитељима, стручним сарадницима и наставницима, као и самим адолесцентима који могу кроз приче својих вршњака да пронађу себе.

Зашто о насиљу ћуте и жртве

Психолог Тијана Совиљ рекла је за РТС да жртве ћуте зато што се боје, када добију своју порцију насиља, да ће добити још ако проговоре. Најефикаснији начин решавања проблема је да се успостави систем који морамо да поштујемо сви – да је у школи забрањена свака врста насиља, истиче Совиљ.

Ostavi mišljenje

Vaša E-mail adresa neće biti objavljena.

Doniraj kroz poručivanje nekog od artikala iz prodavnice !