Odbranimo naše reke, hajde!

Odbranimo naše reke, hajde!

Od velikih reka kao što su Dunav i Sava, do najmanjih i dragocenih planinskih brzaka, gubimo bitku sa zagađenjem i stavljanjem u cevi. Odbranimo naše reke, hajde! Pomozite nam da se borimo za očuvanje reka za buduće naraštaje. Svaka vaša donacija je vidljiva i dobijate izveštaj o potrošenom iznosu.

Kako ne uspevamo da se izborimo sa problemima u oblasti zaštite prirode, životne sredine i poštovanja zakona, svih zemalja balkanskog regiona, pokrenuli smo inicijativu za regionalnu saradnju radi jačanja solidarnosti i uticaja lokalnih inicijativa.

U svim zemljama Balkana postoje brojna žarišta koje brane lokalni aktivisti, a od životnog su značaja za ceo region. Inicijative često ostaju izolovane, bez šire podrške i oslonjene samo na svoje snage. Bez solidarnosti šireg fronta snaga za zaštitu prirode, umanjuju se šanse za rešavanje problema koji daleko prevazilaze okvire lokalnog.

Verujemo da je transparentna platforma za saradnju neophodna i da bi takva platforma omogućila veći nivo solidarnosti i udruživanje snaga, kao i prevazilaženje problema mešanja interesnih grupa u rad autentičnih inicijativa.

U savremenom svetu desilo se ono što niko nije mogao da pretpostavi. Širom sveta, mnoge reke i planinski potoci su u cevima, a život u njima i oko njih je mrtav. Šume i parkovi se nemilice seku. Nestaju ogromna prostranstva šuma koje su naši prethodnici sa dobrim razlogom sadili. Truje se tlo, voda koju pijemo i vazduh koji dišemo. Odbranimo naše reke, hajde!

Sve stvari u prirodi su povezane. Svaka aktivnost koju čovek učini na planeti Zemlji ima svoje posledice. Ako se ne zaustavi uništavanje prirode, budućnost svog živog sveta izgleda mračno. Govorimo u svoje ime i u ime onih koji ne mogu da se brane, a kojih se ovo najviše tiče: svog živog sveta, biljaka, životinja i naših potomaka.

100 eur

Potrebna sredstva

0

Donacije

100 eur do cilja
Donirano0%

Doniraj kroz poručivanje nekog od artikala iz prodavnice !