Међународни фото конкурс за назначајнија места Србије!

0eur

Potrebna sredstva

0

Donacije

0eur do cilja
Donirano0%

Међународни фото конкурс за назначајнија места Србије!

Међународни фото конкурс за назначајнија места Србије! Помозите нам да прикупимо средства којима ћемо организовати међународни фото конкурс за најбоље фотографије значајних културних и природних добара Србије.  Поред тога, циљ нам је да забележимо и црне тачке, где је угрожено културно и природно наслеђе. Ово ће помоћи да јединствена култура и природа Србије буде запажена у међународној јавности.

Кроз сарадњу са домаћим и међународним фотографима, научницима, волонтерима и медијима указаћемо на значај очувања оваквих места. Циљ конкурса је да се забележе најлепше тачке природе Србије, али и да се укаже на све већи проблем угрожавања заштићених подручја. На крају конкурса, биће креирана база, описаних речју и сликом, места која се издвајају својим природним и културним значајем,  као и подручја која су веома угрожена.

У будућности, имамо намеру да штампамо монографију на више светских језика као издање од капиталног значаја. Сваки донатор ће добити посебну захвалницу и биће наведен у листи донатора (уколико то жели). Статус сребрног и златног донатора добиће они који обезбеде вредне награде за учеснике конкурса. Њихова обележја налазиће се на дизајну конкурса, на промотивним материјалима и у медијским наступима присутним у домаћој и међународној јавности.

Помозите нам да подигнемо свест у јавности о потреби очувања најзначајнијих места Србије и опасности у којој се нека од њих налазе.

Конкурс ће бити спроведен у три категорије. Међународни жири ће бирати најбољу фотографију културног добра, најбољу фотографију природе и најбољу фотографију угрожавања културног добра и најбољу фотографију угрожавања природе. Жири ће бити састављен од фотографа, научних радника, уметника и хуманиста.

0 Данa до пријављивања на конкурс
1.1.2023.

Doniraj kroz poručivanje nekog od artikala iz prodavnice !