Будите део новог издања књиге Belgrade, the open city

3500eur

Potrebna sredstva

0

Donacije

3500eur do cilja
Donirano0%

Будите део новог издања књиге Belgrade, the open city

Задовољство нам је да вас обавестимо да је у припреми проширено ексклузивно издање монографије о Београду на енглеском језику „Белграде, тхе опен цитy“, ауторке Драгане Божиновић, а у преводу Тимотија Џона Бајфорда, легендарног аутора серија Невен, Полетарац и многих других. Будите део новог издања књиге Belgrade, the open city. Помозите објављивање плаћеном рекламом, куповином књиге у претплати, донацијом и другим…

Драгана Божиновић привлачним стилом мами читаоца у саму душу Београда, представљајући га кроз топлу, интимну перспективу, као и кроз импресије чувених Београђана, али и угледних странаца који су живели у Београду. Ванредно одабрани детаљи из живота града представљају узбудљиво штиво за читаоца који жели да добије више од пуког набрајања историјских чињеница и да се упозна са вибрирајућим духом града у прошлости и данас. У књизи је како текстом, тако и изузетним фотографијама представљен Београд са високим уметничким изразом. Складна равнотежа између књижевне лепоте и практичних информација чине ову књигу јединственом. Верујемо да ће оваква монографија допринети бољем представљању раскоши нашег града.

Опрема је луксузна, корице тврдо коричене са златотиском, формат Б5 – хоризонтални.
 Књига на први поглед плени изузетном опремом са златотиском.
 Изузетан превод на енглески језик.
 Књига се чита у једном даху узбуђујући читаоца валерима осећања, од сете до животне радости, због судбина људи и самог града који су у књизи представљени. (Немогуће их је све набројати. Издвојили смо само неке: палата Албанија, хотел Москва, Кнез Михаилова, Калемегдан, Арчибалд Рајс, Душко Радовић, Херберт Вивијен, Адмирал Гепрат, Милош Обреновић…)
 Ауторка је написала сажету и занимљиву, али темељну историју Београда за странце која се протеже од стварања првих насеља у палеолиту до данас.
 По први пут су преведени поједини одломци из дела најзначајнијих српских књижевника, од Андрића и Црњанског до Ђуре Јакшића, Душка Радовића, Нушића и многих других…

Оригиналне уметничке фотографије које су урађене посебно за књигу.
 Додатну вредност овом издању пружили су страни амбасадори који су дали изјаве о животу у престоници специјално за ово издање.
 Могућност сарадње у виду представљања ваше институције у будућим издањима књиге и додатне обраде у виду бандероле или букмаркера са вашим знаком и грбом Београда или Србије.

Саржај и формат

Поглавље 1
An intimate picture postcard
Београд виђен очима саме ауторке, са нагласком на физичка и духовна места
која су обележила њено одрастање, али и импресије странаца и значајних Београђана
о самој престоници. Чувени путописци о Београду у прошлости и амбасадори
страних земаља о Београду данас.

Поглавље 2
A walk trough Belgrade
У шетњи кроз Београд ауторка прича своје приче о Калемегдану, Теразијама,
Тргу Републике, Кнез Михаиловој уици, Васиној улица, Скадарлији, Његошевој,
Земуну, Ади Циганлији и местима која својом дугом традицијом осликавају
Београд некад и сад, а међу којима су и хотел Москва, кафана Мадера, Коларац, музеји, позоришта, галерије, паркови, споменици, културни центри, знаменита места.

Поглавље 3
Serbia and Belgrade
Ауторка на сажет и занимљив начин пише историју Србије и Београда.

Поглавље 4
The body and bloodstream of the city, manifestations and institutions
Попис манифестација и институција које су постале симбол Београда, попут бројних установа културе, али и образовних и других институција, које својом делатношћу, чине значајно и репрезентативно обележје града; БЕЛЕФ, БИТЕФ, ФЕСТ, БЕМУС, МУЗЕЈ КИНОТЕКЕ, ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ…

Поглавље 5
Modern life in the city
Представљање различитих модерних садржаја, попут кварта младих дизајнера, угоститељских објеката, клубова и ресторана, хотела, спа и схоппинг центара.

Address Book
Садржи опширније контакт податке значајних институција, препоруке свих потребних услужних делатности потребних за конфоран боравак у престоници.

Doniraj kroz poručivanje nekog od artikala iz prodavnice !